Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Лелините пълнени чушки с ориз

Лелините пълнени чушки с ориз

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
30/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусни постни пълнени чушки от кулинарните тефтери на баба"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр. червени, месести
  • лук - 2 глави, кромид
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме лука на дребно в тиган, добавяме олиото и го запържваме, след което добавяме към него почистения и измит ориз.

Задушаваме до остъкляването му. След което добавяме измитите и обелени домати, солта, магданоза и черния пипер на вкус и задушаваме за още около 3-4 минути.

Измиваме и почистваме чушките, почистваме ги хубаво от семките и ги пълним с оризовата смес и ги поставяме в намаслена тавичка.

Отгоре ги заливаме с 2 ч.ч. гореща и леко подсолена вода и печем в силна и предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: