Вегетариански чушки с ризото микс и домати

30/06/2016
"Една традиционна рецепта от българската кухня, но в един нов, здравословен и вегетариански прочит "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 4 бр.
  • ризото микс - 150 г./ориз, грах, червена леща/
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете микса в студена вода за около 30 мин. Изплакнете и го сварете до полуготовност. Обелете лука и го наситнете. Задушете го в мазнина. Добавете обеления домат, нарязан на парчета.

Разбъркайте и прибавете отцедения микс от зрънца. Овкусете със сол и гответе, докато остане на мазнина. Почистете чушките от семенната част, като отрежете капачетата.

Напълнете чушките и ги наредете в тавичка. Отстрани добавете остатъка от плънката. Налейте 1 к.ч. вода и изпечете в загрята фурна до готовност на чушките.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Христилияна Личева
Страхотно! Получи се много добре и се хареса на домочадието.
0
0
Ivo
Ivo
16.08.2016 20:00
ПРЕКРАСНА ИДЕЯ. ЩЕ Я ПРОБВАМ !!!
БЛАГОДАРЯ ВЕСЕЛИНА !!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв