Печени пъдпъдъци

19/11/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Истински деликатес, с който може да впечатлите дори най-капризните кулинари сред приятелите си!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 981
  • Преглеждания за месеца257
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пъдпъдъците да киснат във вода и оцет, след което ги подсушете. Пригответе марината от зеленчуковия бульон, бяло вино, черен пипер на зърна и 2 с.л. олио, които са врели 10 минути в съд на котлона. Оставете я леко да се охлади и накиснете в нея пъдпъдъците за 3 часа.

Намазнете тава и сложете в нея пъдпъдъците. Върху всеки намазан с масло пъдпъдък сложете парчета сланина. Полейте с другото вино и малко от маринатата и поръсете с подправки на вкус. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна. Накрая махнете фолиото и доопечете до приятен загар.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Миладин Йорданов
Миладин Йорданов
10.09.2014 12:15
Супер вкусно се получи!Деликатес1
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв