Доматена крем супа с копър

01/07/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • домати - 4 бр.
  • патладжани - 1/2 чаена чаша нарязан на кубчета(или повече на вкус )
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • риган - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
  • олио - 4 - 5 супени лъжици
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и настъргваме доматите, люспите хвърляме. В олиото запържваме настърган лук, кубчетата патладжан, ситно настърган морков, сол на вкус, риган и черен пипер на вкус, червен пипер - 1 щипка. Като се запържат, сипваме настърганите домати и наливаме 3-4 чаени чаши вода . Ръсваме 1 чаена лъжичка захар. Варим супата приблизително 15-20 минути.

Сварената супа пасираме с пасатор. Ако е много рядка, възваряваме още малко , а ако е гъста - доливаме вода. Супата поднасяме с нарязан ситно пресен копър. Вкусна е както топла, така и студена.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
03.07.2016 13:29
За разхлада в летните дни.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
не обичам много патладжан ,затова го пропускам само с морковче и магданоз и босилек
1
0
Илияна Димова
Да , но за по-плътна консистенция сигурно ще трябва да се увеличат морковите или пък да се прибавят и картофки
0
0
Наталия Петрова
Страхотна е! Аз слагам магданоз вместо копър.
1
0
Илияна Димова
Да и с магданоз е вкусна
Да и с магданоз е много вкусна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв