сряда, 3 септември

Печен свински врат

Публикувана от:
Видяно: 11 609 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Печен свински врат
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6

Необходими Продукти

  • свинско месо - от врат, цяло парче
  • горчица - 3 - 4 с.л. дижонска
  • ракия - 2 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • базилик - 1/2 ч.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • девесил - 1/2 ч.л.
  • кервел - 1/2 ч.л.

Приготвяне на Печен свински врат

Шпиковайте свинския врат с разполовени скилидки чесън. Смесете горчицата с ракията и черния пипер и намажете хубаво целия врат.

Сложете го в намазнена тава, на дъното на която сте наръсили доста сол. Поръсете в останалите подправки, завийте тавата със станиол и сложете свинското да се пече за около 4 часа на не силна фурна.

Накрая махнете станиола и доопечете до загар отгоре. Поднесете свинския врат нарязан на филийки, с гарнитура от зеленчуци или ориз.

3.7 от 11 Гласа

Отзиви (1)

  • 1
    0
    Отговор
    Maxim Lavrov

    2014-03-21, Оценка 5 от 5 за Печен свински врат

    Базилик??? По нашенски е босилек, не знаеш ли, бе Милко.
    0
    0
    ValaА кервел - предполагам е кервиз или целина? :)

Домашна и уникална рецепта за Печен свински врат. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни категории за Печен свински врат. Вкусни рецепти от местната и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Печен свински врат в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.