Печен свински врат

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
19/11/2011
"Гостите се впечатляват не само с вкус, но и с визия. От нас рецептата, но вие ще трябва да се постараете с поднасянето и гарнитурата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо21 177
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - от врат, цяло парче
  • горчица - 3 - 4 с.л. дижонска
  • ракия - 2 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • базилик - 1/2 ч.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • девесил - 1/2 ч.л.
  • кервел - 1/2 ч.л.

Приготвяне

Шпиковайте свинския врат с разполовени скилидки чесън. Смесете горчицата с ракията и черния пипер и намажете хубаво целия врат.

Сложете го в намазнена тава, на дъното на която сте наръсили доста сол. Поръсете в останалите подправки, завийте тавата със станиол и сложете свинското да се пече за около 4 часа на не силна фурна.

Накрая махнете станиола и доопечете до загар отгоре. Поднесете свинския врат нарязан на филийки, с гарнитура от зеленчуци или ориз.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стефан Киков
Стефан Киков
20.02.2015 11:07
4 часа на силна фурна?Това е несериозно.3кг врат и 3кг картофи се пекът за максимум 2ч като 20мин са без фолио,на 250градуса. От опит го казвам.
0
0
Maxim Lavrov
Maxim Lavrov
21.03.2014 15:00
Базилик??? По нашенски е босилек, не знаеш ли, бе Милко.
1
0
Vala
Vala
21.03.2014 18:21
А кервел - предполагам е кервиз или целина? :)
0
1

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с