Печен свински врат

19/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Гостите се впечатляват не само с вкус, но и с визия. От нас рецептата, но вие ще трябва да се постараете с поднасянето и гарнитурата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 667
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте свинския врат с разполовени скилидки чесън. Смесете горчицата с ракията и черния пипер и намажете хубаво целия врат.

Сложете го в намазнена тава, на дъното на която сте наръсили доста сол. Поръсете в останалите подправки, завийте тавата със станиол и сложете свинското да се пече за около 4 часа на не силна фурна.

Накрая махнете станиола и доопечете до загар отгоре. Поднесете свинския врат нарязан на филийки, с гарнитура от зеленчуци или ориз.подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Стефан Киков
Стефан Киков
20.02.2015 11:07
4 часа на силна фурна?Това е несериозно.3кг врат и 3кг картофи се пекът за максимум 2ч като 20мин са без фолио,на 250градуса. От опит го казвам.
0
0
Maxim Lavrov
Maxim Lavrov
21.03.2014 15:00
Базилик??? По нашенски е босилек, не знаеш ли, бе Милко.
1
0
Vala
Vala
21.03.2014 18:21
А кервел - предполагам е кервиз или целина? :)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв