Панирана скумрия

01/07/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции5- 6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 835
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 бр. голяма
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 5 - 6 с.л.
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л.
  • бяло брашно - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л
  • червен пипер лют - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • олио - за паниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, опашката и главата (ако не е почистена вече), след това се изплаква хубаво и се подсушава с кухненска хартия.

Подсушената риба се нарязва на парчета, котлети с широчина около 2 см. Приготвяме си три чинии. В едната сипваме галетата, в другата разбиваме яйцата със щипка сол, а в третата чиния смесваме хубаво царевичното и бялото брашно, щипка сол и подправките.

В тиган наливаме олио, колкото да покрие на половина парчетата риба, след това загряваме олиото (не много силен огън). Докато олиото загрее си приготвяме рибата. Всяко едно от парчетата овалваме хубаво отвън и от вътре в следната последователност: яйца, царевично брашно (с подправките), отново в яйцата и накрая в галетата.

След като олиото е сгорещено, слагаме готовите парчета риба, пържим до готовност от едната страна след което обръщаме от другата. Панираната риба изваждаме върху кухненска хартия. Може да поднесете със сос по ваше желание. Аз съм поднесла с кетчуп.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
12.12.2017 08:26
Чудесно приготвена риба
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв