Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака със сос бешамел, яйца и кашкавал

Мусака със сос бешамел, яйца и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Мусака със сос бешамел, яйца и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 6с Видео
22/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Тайната на вкусната мусака е в заливката, а най-най-най-вкусната мусака се прави с бешамелов сос, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • доматен сок - 150 - 200 мл
  • кайма - 500 г
  • червен пипер - 1 ч.л
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • за соса
  • масло - 60 г
  • брашно - 1 с.л
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета. В тиган загрейте малко олио и задушете каймата, лука, морковите и чушките.

Добавете картофите, доматения сок и подправките. Разбъркайте добре и изсипете сместа в подходяща тавичка.Налейте вода колкото да покриете продуктите.

Печете ястието на 200 градуса около 40 минути или докато омекнат зеленчуците. Направете заливката, като запържите брашното в маслото.

Налейте млякото и бъркайте енергично за да не останат бучки. Посолете и добавете подправки на вкус. Разбийте яйцата и на тънка струя ги прибавете към соса.

Извадете мусаката и я поръсете с 1/2 от настъргания кашкавал. Залейте със соса и поръсете с останалия кашкавал. Върнете във фурната да се запече за още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: