Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско филе с ябълки и къри

Свинско филе с ябълки и къри

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Свинско филе с ябълки и къри1 / 2
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско филе - 8 парчета
  • ябълки - 8 бр. зелени кисели
  • готварска сметана - 250 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • масло - 80 г
  • къри - 1 ч.л. люто
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и с лъжичка отстраняваме семките им, получената кухина запълваме с половината масло, разбъркано с половината от кърито. Печем ябълките в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.

В останалото загрято масло запържваме поръсените със сол и черен пипер филета и ги вадим.

В образувалата се мазнина сипваме сметаната, горчицата и останалото къри и оставяме соса да ври за 5 минути.

Връщаме месото и готвим на слаб огън за 10-15 минути. Сервираме с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: