Пилешки специалитет фантазия

01/07/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117005
"Ееех, Сия, лято е, а благодарение на твоите вкусни рецепти вече всички дрехи са ни отеснели. Но си струва, опитайте поредното неустоимо предложение на тази вълшебница в кухнята "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106 943
  • Преглеждания за месеца725
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешките пържолки, сложете ги в найлоново пликче и ги начукайте леко. Подправете ги със черен пипер и мащерка. В подходяща тавичка, в моя случай йенска, сложете зехтина и разнесете по дъното и стените.

Наредете една до друга пържолките и добавете пестото като хубаво намажете всяка пържола, само от горната страна. Доматите измийте и нарежете на тънки колелца. Наредете доматените шайби върху намазаните пържоли, плътно едно до друго. Поръсете с листенца босилек и черен пипер.

Сложете тавата във фурната и запечете така приготвеното месо на 180 градуса за 30 мин., като започнете да отброявате минутите при достигане на необходимите градуси. Ако ползвате друг вид тава, може да загреете фурната предварително. Настържете кашкавала с помощта на ренде.

Извадете внимателно тавата от фурната, след необходимото печене и поръсете месото с кашкавала. Сложете тавата отново във фурната на същите градуси и запечете до златисто на кашкавала. Накрая извадете, охладете леко и поръсете със свеж магданоз.

Преди печене не слагайте никаква течност, само месото намазано с песто и доматите. При термичната обработка доматите си пускат сок, месото отделя течност и когато се поръси с кашкавала, се получава много приятно сосче.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

marcheva14  Мария Симеоно
Разгледах всички снимки, разкошно е. Браво! Гласувах.
5
0
Добринка Петкова
Ще го потърся в магазина,ако не го намеря,ще опитам да си го направя :)
2
9
Албена
Албена
01.07.2016 23:33
Много примамливо и апетитно!
5
2

Виж всички коментари или напиши такъв