Цветно руло от кайма

02/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор303868253
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо703
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • за каймата
  • телешко месо - 500 г смляно
  • заквасена сметана - 2 с. л
  • трохи - 4 с. л от пълнозърнест хляб
  • черен пипер - 1 ч. л. смлян
  • риган - 1 ч. л сушен
  • кимион - 1 ч. л
  • лук - 2 с. л. ситно нарязан
  • яйца - 1 бр.
  • горчица - 1 ч. л.
  • сол - на вкус
  • за вътрешността на рулото
  • чушки - 4 бр. големи (червени печени)
  • сирене - 200 г настъргано
  • яйца - 1 бр.
  • топено сирене - 100 г пушено (нарязано на кубчета)
  • чесън - 1 щипка на прах
  • за зеления пълнеж
  • зехтин
  • чесън - 1 скилидка ситно нарязана
  • спанак - 200 г пресен или замразен
  • бутертесто - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с всички продукти и месете около 10 мин. Срежете почистените и изпечени чушки по дължина и ги подредете във формата на правоъгълник върху фолио за свежо съхранение. Разбъркайте сиренето с яйцето, нарязаното топено сирене и чесъна. Разпределете сместа върху чушките и завийте правоъгълника на руло.

Разстелете каймата във формата на правоъгълник върху поръсено леко с вода фолио за свежо съхранение. В центъра поставете рулото от чушки и всичко завийте на по-голямо руло. Сложете в тава и запечете за 30 мин. във фурна, предварително загрята до 200 градуса. Печете рулото с ръба надолу, за да не се отвори.

Загрейте зехтина, сложете чесъна и след няколко секунди и спанака. Разбъркайте леко докато завехне. Подправете със сол и черен пипер и отцедете от отделената течност.

Разточете бутертестото леко и разстелете зеления пълнеж. Върху него сложете запеченото руло и завийте стегнато. Намажете с яйце и поръсете със семена по желание - сусам, мак и тн. Запечете на 200 градуса за още 20 - 30 мин.

Рецептата е адаптирана от сп. Менюподобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар