Ароматни пълнени чушки с картофи

02/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869133
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 085
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - големи разноцветни (долма)
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 средно големи (варират в зависимост от големината на чушките)
  • яйца - 3 бр.
  • риган
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 с.л
  • вода - 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета като за мусака. Нарежете лука на дребно. Задушете лука и картофите под похлупак в дълбок тиган или тенджера със зехтина и водата.

Когато картофите омекнат, ако е останала много вода я отстранете. Овкусете картофите с ригана и солта и оставете за кратко да поизстинат.

При готовност разбъркайте картофите с разбитите яйца. Срежете чушките, като отрежете капаче от дръжката и малка част от самата чушка. Запазете капачетата.

Напълнете предварително измитите и почистени от семките чушки с плънката от картоф и яйце. Сложете ги в тава и запечете на 200 градуса за около 30 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

цветослава киркова
Много апетитни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв