Пиле със зелен фасул върху канапе от зеле

02/07/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43210643674
"Комбинацията от пилешко месо и зеленчуци е особено подходяща пред горещите месеци, когато искаме хем да похапваме, хем да запазим лятната си фигура "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • зеле - 1 малка зелка
  • зелен фасул - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ¼ к.л.
  • червен пипер - ¼ к.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица - ½ к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и се слагат в тенджера с посолена вода. Към тях се прибавя и нарязаното на тънки ивици зеле.

Варят се около 15 минути, след което добавяте и нарязания на малки парчета зелен фасул и подправките.

След още 5 минути бутчетата и зеленчуците се прехвърлят в тава като зелето остава отдолу, а бутчетата лежат върху него.

Сипва се и около 500 мл от бульона, който се е получил при варенето и тавата се слага в силно загрята фурна, за да се запече ястието още поне 15 минути.

Ако харесвате по-сухи и запечени гозби оставете до тогава, докато ви харесва количеството на останалия бульон. При сервиране може да поръсите с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар