Лятна манджа Изобилие

03/07/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Истината е, че Илияна ни спечели още с името на манджата, а и вкусът си го бива "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 355
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките измиваме и може да обелим с белачка за картофи, малко е трудно, но се получава при месести чушки . Почистваме ги от дръжките и семената. Нарязваме чушките на парченца.

Белим тиквичките и нарязваме на кубчета. Патладжана също белим, нарязваме, слагаме в купа, посоляваме и наливаме вода. Оставяме така докато приготвяме всички зеленчуци за готвене.

Зеления фасул почистваме, измиваме и нарязваме. Лука нарязваме или настъргваме. Моркова почистваме и настъргваме едро. Доматите белим и режем на кубчета. В тенджера слагаме лука, моркова и зеления фасул.

Наливаме олио и малко вода. Включваме котлона и задушаваме. Прибавяме и другите зеленчуци (патладжана трябва да отцедим от водата и да измием с вода и тогава да прибавим за готвене) и нарязан пресен магданоз.

Варим манджата до готовност. Може да я оставим с малко течност или да я изварим да остане на мазнина.Може да сервираме с малко варен ориз .подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар