Лятна манджа Изобилие

03/07/2016
"Истината е, че Илияна ни спечели още с името на манджата, а и вкусът си го бива "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 033
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • чушки - 500 г червени
  • домати - 2 бр
  • тиквички - 600 г
  • патладжани - 500 г
  • зелен фасул - 200 г
  • лук - 1 бр
  • моркови - 1 бр
  • олио - 1/2 каф.чашка
  • магданоз - пресен на
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките измиваме и може да обелим с белачка за картофи, малко е трудно, но се получава при месести чушки . Почистваме ги от дръжките и семената. Нарязваме чушките на парченца.

Белим тиквичките и нарязваме на кубчета. Патладжана също белим, нарязваме, слагаме в купа, посоляваме и наливаме вода. Оставяме така докато приготвяме всички зеленчуци за готвене.

Зеления фасул почистваме, измиваме и нарязваме. Лука нарязваме или настъргваме. Моркова почистваме и настъргваме едро. Доматите белим и режем на кубчета. В тенджера слагаме лука, моркова и зеления фасул.

Наливаме олио и малко вода. Включваме котлона и задушаваме. Прибавяме и другите зеленчуци (патладжана трябва да отцедим от водата и да измием с вода и тогава да прибавим за готвене) и нарязан пресен магданоз.

Варим манджата до готовност. Може да я оставим с малко течност или да я изварим да остане на мазнина.Може да сервираме с малко варен ориз .подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар