Арабски дюнер

19/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Кой може да устои на аромата на запържено месо и подправки, който се носи от кухнята?"
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 508
  • Преглеждания за месеца301
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на тънки пържоли и ги начукайте под найлоново пликче, за да стане максимално тънко и фино месото. Тънките пържоли нарежете на малки лентички и ги мариновайте за 1 нощ в нарязаните лук, чесън и оцет.

На следващия ден сложете отцеденото месо да се изпържи заедно с лука и чесъна. Готовото месо се вади и в същия съд се натриват с останалата мазнина питките (от едната страна), докато се загреят.

За соса разбъркайте заедно киселото мялко, майонезата, лимоновия сок, щипка захар и горчицата. В всяка питка по средата разпределете от месото с карамелизираните лук и чесън, сложете резени домат, малко накълцано зеле, пържени картофки и полейте със соса.

Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка.подобни рецепти тук

5 9
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 18:28
Аз знам, че не се слага горчица, а сусамов тахан- това наистина е гиро.
0
0
nasko
nasko
09.01.2014 23:18
това не е арабски дюнер,а гръцко гиро.нещо сте се объркали.
3
1
Искрен
Искрен
16.11.2013 11:38
Според мен пък арабите слагат каквото им се яде
10
0

Виж всички коментари или напиши такъв