Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с кайма и домати

Пълнени тиквички с кайма и домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пълнени тиквички с кайма и домати
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 5
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"В сезона на тиквичките споделяме с вас любимите си и многократно изпитани рецепти с тиквички А тази попада директно в топ 5"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр.
  • кайма - 500 г от свинско месо
  • ориз - 100 г
  • лук - 1 глава средно голям
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за доматения сос
  • домати - 5 бр. пресни
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 1 щипка
  • олио
  • вода
  • картофи - 1 - 2 бр. големи колкото отвора на тиквичките, нарязани на кръгчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете тиквичките през средата. Ако са по-малки тиквичките си пригответе по-голям брой и отрежете тънката част на тиквичката (за да може да напълните дебелата част и да се побере повече плънка).

Издълбайте вътрешността. Смесете суровата кайма със суровия ориз и подправките.

Омесете добре като смес за кюфтета.

Напълнете издълбаните тиквички и подредете в тава за печене. Затворете отвора с кръгче суров картоф. Пригответе доматения сос, като настържете доматите и ги разбъркайте с водата и подправките.

Трябва да има достатъчно течност, за да се сготви суровият ориз. Сипете соса в тавата около тиквичките.

Запечете пълнените тиквички в загрята фурна на 200 градуса за около 1 ч. Ако се наложи, може да се добави вода при печенето, ако изври и е недостатъчна.

Пълнените тиквички с кайма и домати са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: