Леща със запръжка

04/07/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 906
  • Преглеждания за месеца742
  • Преглеждания за седмицата162
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата, слагаме я в голяма тенджера (за 8 порции), заливаме с вода и я слагаме на котлона да завира.

След като почне да ври, добавяме ситно нарязания или рендосан морков, чесъна, чубрицата и сол на вкус.

Може да добавите и 1 бр. ситно нарязана чушка по желание.

След като морковът е омекнал и супата е овкусена, приготвяме запръжката.

В тигана в предварително загрята мазнина, слагаме ситно нарязания лук, брашното и червения пипер.

Готовата запръжка прибавяме към лещата и оставяме да поври за няколко минути.

Готовата леща поднасяме гореща. Може да добавите прясно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!