Палачинки Болонезе

03/07/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaМастър Шеф 3x
"Трябват ви само малко въображение и майсторство, за да приготвите тези невероятно вкусни и атрактивни палачинки Болонезе "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко – 250 мл
  • брашно – 5 с.л.
  • За соса
  • кайма – 100 г
  • домати – 2 бр.
  • лук - ½ глава червен
  • червено вино – ½ ч.ч
  • моркови – 1бр.
  • масло – 40гр.
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме сместа за палачинките и ги изпичаме в леко омазнен тиган. Слагаме 4 палачинки една върху друга и режем на тънки лентички като спагети.

Доматите и моркова настъргваме и слагаме да се запържат в тиган с маслото. Когато те поомекнат леко добавяме и каймата.

Бъркаме докато не се запържи и тя и стане на трохи и тогава добавяме червеното вино.

Оставяме на котлона докато получим сос със желаната гъстота, с които след това поливаме готовите вече палачинкови спагети.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар