Домашен гирос от свинско месо

03/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4408912515
"И като стана дума за гироси - тези от свинско месо са ни любими "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 585
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 500 г без кост
  • лук - 2 глави
  • подправка за гирос - 3 с.л (готова опакова, в съдържанието пише, че се състои от трапезна сол, чушки, черен пипер, пържен лук, магданоз, риган, люти чушлета, розмарин, мащерка, майорана, кориандър, чесън, босилек, естрагон, бахар)
  • зехтин - 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото. Начукайте пържолите на тънко. Обелете лука и го нарежете на кръгчета. Смесете подправката за гирос със зехтина и разбъркайте добре.

В тава за печене сипете няколко лъжици от марината подредете един ред пържоли, сипете върху тях обилно от марината и подредете кръгчета лук. Повторете подреждането до свършване на продуктите.

Опаковайте тавата със свежо фолио и приберете в хладилника да се маринова месото за няколко часа или за цяла нощ. При готовност сложете месото покрито с фолио за печене в предварително загрята фурна и печете 30-40 мин.

Махнете фолиото и полейте месото със соса. Печете още 40 минути или до готовност. Нарежете готовото месо на тесни и дълги лентички и сервирайте с дзадзики, пържени картофи и арабска питка по желание.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар