Пица за всеки вкус

04/07/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaМастър Шеф 3x
"Казано е, че на вкус и цвят приятели няма, но тази пица ще задоволи и най-капризните ви гости "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 965
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото смесваме в голяма купа, като водата се слага последна, защото в зависимост от брашното понякога се налага да се сипе малко по-малко от даденото количество.

След бъркане трябва да се получи меко тесто, което почти не лепне. Покриваме с кърпа и оставяме за 15 минути на топло да втаса.

Докато тестото се надига, нарязваме продуктите. Количеството им е по собствен вкус и желание. Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе.

Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни. Едното трябва да е 2 пъти по-голямо от другото. Голямото парче разточваме на тънко около 5-6 мм и слагаме в намазнена тава.

По-малкото също разточваме и с помощта на чаша изрязваме малки кръгчета. Намазваме големия с блат доматено пюре и редим малките пици отгоре. Мажем и тях с пюре и върху всяко кръгче редим различни съставки.

Слагаме пицата в загрята на 220 градуса фурна и печем около 5 минути. Изваждаме я и настъргваме на половината сирене, на другата половина кашкавал. Слагаме отново във фурната да се допече до златисто.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар