Ориз с грах и царевица на фурна

03/07/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо985
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 6 - 7 крилца (средната част )
  • грах - 150 г замразен
  • царевица - 150 г замразена
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л
  • сол
  • масло - 40 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 8 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се изплакват и подсушават с кухненска хартия. В дълбок тиган или незалепваща тенджера загряваме маслото и олиото и в тях задушаваме крилцата, докато се позапържат от всички страни.

След като сме запържили/ задушили крилцата към тях прибавяме замразените грах и царевица и задушаваме още 2-3 мин.( често разбъркваме).

Измиваме си доматите и отрязваме три големи шайби, оставяме шайбите настрана, а останалите домати обелваме и накълцваме на много ситно.

Щом крилцата и зеленчуците са се задушили, прибавяме накълцаните домати, подправките, (магданоза нарязан на ситно) сол на вкус, разбъркваме още 1 мин. и заливаме в водата (гореща).

Щом заври водата, махаме тигана/тенджерата от котлона. В подходяща тавичка сипваме ориза, който предварително сме почистили и измили и отгоре изсипваме внимателно крилцата и бульона от тигана/тенджерата.

Внимателно разпределяме ориза и останалите продукти и слагаме тавата в загрята на 180-200 градуса фурна за около 20 мин. или до готовност (в зависимост от фурната).

5 минутки преди да извадим тавата от фурната, слагаме шайбите домат да се запекът. След като е готово, изваждаме от фурната и покриваме тавата с алуминиево фолио или капак, за да не изсъхва оризът.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар