Апетитен паниран карфиол

04/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912085
"Май че това е идеалното бирено мезе за летните жеги - не мислите ли? "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 601
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 малка глава
  • яйца - 2 бр
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 6 с.л.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и разделете карфиола на розички. Пуснете приготвените розички във вряща подсолена вода за около 5 мин.

Извадете карфиола и го отцедете. Разбийте яйцата, добавете бирата и разбийте отново.

Прибавете брашното на части с непрекъснато разбиване, за да не се получат бучки. Овкусете със сол и разбъркайте. Готовата панировка трябва да е с гъстотата на смес за палачинки.

Потопете и оваляйте добре розичките в панировката и изпържете в силно загрято олио до златист цвят.

Панираният карфиол изваждайте в чиния, застлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Поднесе със сос по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар