Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Апетитен паниран карфиол

Апетитен паниран карфиол

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Апетитен паниран карфиол
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Май че това е идеалното бирено мезе за летните жеги - не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 малка глава
  • яйца - 2 бр
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 6 с.л.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и разделете карфиола на розички. Пуснете приготвените розички във вряща подсолена вода за около 5 мин.

Извадете карфиола и го отцедете. Разбийте яйцата, добавете бирата и разбийте отново.

Прибавете брашното на части с непрекъснато разбиване, за да не се получат бучки. Овкусете със сол и разбъркайте. Готовата панировка трябва да е с гъстотата на смес за палачинки.

Потопете и оваляйте добре розичките в панировката и изпържете в силно загрято олио до златист цвят.

Панираният карфиол изваждайте в чиния, застлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Поднесе със сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: