Уникално вкусни понички

04/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157881544510
"Супер вкусните понички, не се съмнявайте, а непременно ги изпробвайте!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 238
  • Преглеждания за месеца3770
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното със солта, олиото, разбити яйца, маята, захарта и прясното мляко.

Ако нямате прясно мляко може да се приготвят и с вода. Разбърква се с вилица, после се замесва меко тесто.

Покрива се с кърпа и оставяме за 30 минути да втаса. Готовото тесто се разточва по-дебело, около 1 см.

С чашка се изрязват кръгчета, а в средата се изрязва по малко кръгче, за да добие форма.

Загрява се повечко олио в тиган на умерена температура и пържим до златисто Казвам ви, уникални са - идеална закуска!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Петя
Петя
16.07.2017 15:10
Купих си уред-дозатор за понички...обаче рецептата ,която дават ,не става !Или е много гъсто и не изтича тестото,или обратното... Дайте съвет,помогнете с удачна рецепта!
0
1
ВИЛИ-Виолета Матева
И аз имам уред ,но не го ползвам трябва много точно да се определи гъстотата на тестото за да станат поничките ,затова предпочитам да си ги режа с чаша - формата си стои без употреба Трябва да опитваш с каква гъстота на тестото ще стане най добре, иначе никоя рецепта няма да стане !
0
0
Вальо
Вальо
15.10.2016 14:50
А ако нямат дупка са си супер мекици.
Аз лично, понеже ме мързи, правя тестото в машината за хляб.
Може и 20 гр. алкохол да се добави за да не са много мазни.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Аз като пържа пускам в олиото три зърна бял боб и така те не поемат много мазнина ,не знам дали става за мекици ,опитай и сподели ,ще се радвам да видя какво се е получило !
1
1
ВИЛИ-Виолета Матева
да така е 1 ч ч е олиото в което се пържат, другото е за тестото
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв