Пита за специален повод

04/07/2016
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята, захарта и 2 с.л. брашно се заливат с прясното мляко и се оставят да шупнат, киселото мляко се разбива с яйцата (без единия жълтък, той е за намазване), оцета и олиото.

Брашното се пресява и се смесва в солта, прави се кладенче в средата и се добавят шупналата мая и яйчената смес, измесва се меко тесто и се оставя да втаса.

Втасалото тесто се разделя на две големи равни части, и една по-малка. Едната част се разточва, намазва се с разтопено масло и се навива на руло.

Другата част се разточва и се правят разрези от двете страни. Рулото се слага върху нарязаната кора и се завива на голямо руло.

Навива се в тавата, в средата се слага топчето тесто, покрито с тънко разточена и надупчена кора, оставя се да втаса.

Намазва се с разбит жълтък и се пече на 200 градуса за около 20 мин. След това температурата се намалява и се пече до готовност. Готовата пита се намазва с масло и се завива в чиста кърпа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар