Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Бенгалски Ямуни - Индийски Донътс

Бенгалски Ямуни - Индийски Донътс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Бенгалски Ямуни - Индийски Донътс1 / 2
20/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
"Днес ще споделим с вас тези невероятни индийски понички, които се топят в устата - и в буквалния, и в преносния смисъл на думата"

Необходими Продукти

  • мляко - 1 ч.ч. сухо
  • брашно - 1/4 ч.ч. (Maida)
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч. пълномаслено, стайна температура
  • масло - 3 с.л. безсолно, стайна температура
  • сода - 1 щипка, за хляб
  • захар - 1 и 3/4 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кардамон - 4 шушулки
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе предварително захарен сироп, като кипнете водата с леко счупените шушулки кардамон и разтопите захарта. Оставете да къкри 10-тина минути и след това съхранявайте топъл.

В купа разбъркайте брашното, млякото на прах и содата - не прибавяйте повече от посоченото количество сода, защото това ще раздроби ямуните. Прибавете маслото и добре разбийте, след което прясното мляко.

Трябва да се получи меко, леко лепкаво тестото. Оставете го да престои няколко минути, за да поеме сухото мляко влагата. Ако тестото е сухо, прибавете още малко прясно мляко.

От замесеното тесто оформете с намазнени ръце продълговати или овални топки. Загрейте на средна температура мазнина за пържене в голям и дълбок съд, но внимавайте да не е силна. Пускайте индийските донътс един по един - трябва да паднат на дъното.

Ако се издигнат твърде бързо, това значи, че мазнината е твърде гореща и няма да се получат. Издигането им на повърхността на мазнината трябва да е по-бавно. Обикновено ямуните са готови за около 7 минути - пържат се до апетитно кафяво.

Готовите Бенгалски Ямуни пуснете в топлия сироп и оставете да престоят така поне 30 минути преди да сервирате, а най-добре за 1 нощ. Индийските понички могат да се запазят за 1 седмица на стайна температура и за 1 месец в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: