Шоколадов сладкиш с шоколадови пръчици

05/07/2016
"От утре няма да ядем повече шоколадови сладкиши Че той и без това свърши "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 811
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч. ч.
  • брашно - 1 ч. ч.
  • кисело мляко - 3 с. л.
  • олио - 5 с. л.
  • какао - 3 с. л.
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • шоколадови пръчици - 1 пакет
  • течен шоколад - 2 с. л.
  • Глазура
  • масло - 40 г
  • какао - 3 с. л.
  • прясно мляко - 1 ч. ч.
  • захар - 3 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се с миксер яйца със захар. Добавяме олиото, киселото мляко с разбита в него сода да шупне, какаото и течния шоколад.

Накрая прибавяме брашното с бакпулвера. Разбърква се с вилица на еднородна кексова смес. В намазана с олио тавичка или върху хартия за печене сипваме тестото и заравняваме отгоре.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност, после се изважда и охлажда. Приготвя се глазурата. В съд на котлона загряваме прясното мляко със захарта.

Добавяме какаото и маслото. Щом се обединят и захарта се разтопи е готово. Заливаме сладкиша с глазурата и поръсваме с шоколадови пръчици. Вкусно за кафето!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар