Картофи и грах със свинско месо

05/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115164311285
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 034
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 600 г
  • лук - 1 супена лъжица настърган
  • грах - 1/2 чаена чаша от консерва
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • сол
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • брашно - 1 супена лъжица
  • олио - 4 - 5 супени лъжици
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки. Запържваме в 4-5 супени лъжици олио. Изваждаме и в същата мазнина задушаваме граха и настъргания лук.

Ръсваме червен и черен пипер, брашното и наливаме 500 мл вода.

В огнеупорен съд с капак слагаме запържените хапки, обелените и нарязани картофи и задушените грах и лук.

Добавяме мащерка на вкус и посоляваме. Похлупваме с капака на съда и печем във фурна до готовност за приблизително 60 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар