Банички с домашно точени кори

05/07/2016
"Знаете как е, не може да кажете, че с те приготвяли баница, докато сами не умесите тесто и не разточите корите "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 539
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За корите
  • брашно - 2 ч.ч. бяло + още за разточване
  • вода - около 200 мл
  • балсамов оцет - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • масло - 60 - 70 г или слънчогледово олио
  • За плънката
  • сирене - 300 г натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 50 мл
  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С брашното, водата, оцета и солта замесваме тесто и го разделяме на 8 еднакви топчета, които поставяме върху набрашнена повърхност и оставяме да си починат докато направим плънката.

В дълбока купа смесваме всички продукти за плънката и разбъркваме хубаво. След това разтопяваме маслото за намазването на корите и се заемаме с разточването. Всяко топче разточваме на много тънък прозрачен лист като поръсваме обилно с брашно за да не лепне.

С разтопеното масло намазваме всяка кора, поръсваме с плънка и завиваме на руло, след което усукваме леко и правим охлювче. Преместваме върху тавичка покрита с хартия за печене и повтаряме същото с останалите топчета.

Накрая ги намазваме отгоре обилно с масло и слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200°С за около 50-60 минути или докато получат хубав загар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар