Тиквени кюфтенца с извара

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Тиквени кюфтенца с извара
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • извара - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим тиквичките и ги настъргваме, поръсваме със сол и оставяме в гевгир да се отцедят.

В купа смесваме изтисканите тиквички с яйцата, изварата, брашното и нарязания на ситно пресен лук, овкусяваме на вкус с подправките. Разбъркваме много добре сместа.

В лъжица гребем от сместа и пържим в сгорещеното олио, отцеждаме върху салфетка или кухненска хартия и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: