Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с патладжан и тиквички

Мусака с патладжан и тиквички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Мусака с патладжан и тиквички
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 2 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и в него запържваме лука и чесъна, докато омекнат. Прибавяме каймата и готвим, докато стане на трохи.

Добавяме предварително обелените, нарязани, поръсени със сол и отцедени патладжани на кубчета и нарязаните на кубчета тиквички. Разбъркваме и готвим 10 минути.

Прибавяме наситнените домати и овкусяваме на вкус със сол, черен пипер, чубрица и риган. Поръсваме с наситнен магданоз, разбъркваме и прехвърляме в тава.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното, сол и черен пипер и с тях покриваме мусаката, връщаме във фурната и печем, докато заливката стане златиста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: