Прясно зеле с джанки

06/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру202184673514
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кг прясно
  • джанки - 1 шепа зелени
  • домати - 1 к. ч. консерва
  • олио - 4 с. л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с. л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се мазнината и запържваме нарязаното прясно зеле.

Добавят се доматите, също нарязани и без люспи, червеният пипер и наливаме вода да покрие продуктите, варим на тих огън до готовност на зелето.

Пет минути преди това се сипват измити зелени джанки в тенджерата да поврат със зелето и изключваме котлона

Поднасяме поръсено с нарязан ситно магданоз. Няма нужда от друга киселина джанките дават кисел вкус.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар