Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с джанки

Прясно зеле с джанки

Прясно зеле с джанки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг прясно
  • джанки - 1 шепа зелени
  • домати - 1 к. ч. консерва
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се мазнината и запържваме нарязаното прясно зеле.

Добавят се доматите, също нарязани и без люспи, червеният пипер и наливаме вода да покрие продуктите, варим на тих огън до готовност на зелето.

Пет минути преди това се сипват измити зелени джанки в тенджерата да поврат със зелето и изключваме котлона

Поднасяме поръсено с нарязан ситно магданоз. Няма нужда от друга киселина джанките дават кисел вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: