Свинска пача супа

20/11/2011
отНовак
"Няма значение дали е лято или е зима - супата от свинска пача може да се хапва по всяко време на годината "
Приготвяне10 мин.
Готвене190 мин.
Общо200 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо54 065
  • Преглеждания за месеца502
  • Преглеждания за седмицата86
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - част от свинска глава
  • сол - на вкус
  • чесън
  • черен пипер
  • червен пипер - лют
  • оцет
  • яйца - сварени, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете глава в тенджера под налягане да се свари за около 3 часа със сол на вкус. Трябва месото да се отдели от костите. Нарежете месото на дребни парченца и прецедете на 2 пъти бульона.

Сипете го в друга тенджера и сложете да ври на котлона. При нужда долейте още гореща вода и сипете месото към бульона.

Овкусете с черен пипер и още малко сол. Щом отново заври, махнете от котлона. Поднесете порция топла пача със сварено яйце, подправена със счукан чесън, лют червен пипер и оцет.
подобни рецепти тук

5 7
4 11
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Котьо
Котьо
13.01.2016 15:27
Много е важно бульона 2 пъти да се прецеди !!!! Абе хора - вие хора ли сте...
4
0
Катя Чиллева
Катя Чиллева
16.12.2015 14:17
Много вкусна стана, но не остана за снимки :)
1
0
Sashko
Sashko
14.04.2014 22:46
мммммммммммммммммммм
Започвам да готвя.
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв