Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Класико

Пица Класико

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пица Класико
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Невероятно, пица само с няколко съставки, която избухва като симфония от вкусове и аромати в устата"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 450 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • мая - 1 пакетче инстантна (7 г)
  • вода - 260 мл
  • мед - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • За намазване
  • доматен сос - 5 с.л
  • За гарниране
  • прошуто - 200 г на слайсове
  • моцарела - 300 г
  • босилек - пресен
  • зехтин - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затоплената вода разтворете маята и меда. Оставете сместа за няколко минути.

Междувременно пресейте брашното със солта. Замесете меко тесто от брашното, маята и зехтина. Оставете да втаса 30 мин.

Намажете тавата със зехтин и разстелете тестото.

Покрийте с доматения сос. Подредете нарязаната на тънки кръгчета моцарела и слайсовете прошуто.

Запечете на силна фурна загрята на 200 градуса за 20 минути или до готовност.

След като извадите гарнирайте пицата с листа босилек.

Пицата Класико е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: