Свинска пача с туршия

20/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Казвали сме го и ще го повторим - пачата е изключителен деликатес, който не пропускаме да приготвим и опитаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 118
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свински крачета - 4 броя
  • свински уши - 4 броя
  • свинска глава - 1 част
  • черен пипер - няколко зърна
  • чесън - 1 глава
  • моркови - от туршия, може и чушки
  • кисели краставички - от буркан
  • сол
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинските крачета, уши и глава в тенджера под налягане с малко сол. Варете около 2 часа, докато месото се отдели от кокалите. Кокалите се отстраняват, а месото се реже на парченца.

Бульонът се прецежда и се слага да заври в друга тенджера заедно с месото. Щом кипне, се маха от котлона и се разбърква със счукания чесън, черен пипер, малко червен пипер и сол, ако е нужно.

Оставете пачата да се охлади. Във форми разпределете резени от моркови и кисели краставички, долейте бавно от пачата и оставете на студено да се желира.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

NikiTooo
NikiTooo
28.04.2015 14:28
Хареса ми рецептата,но ми се стори два часа в тенджера под налягане малко множко.И аз така правя пача,дори слагам и яйца,но без туршия.Само дето ги варя половин час или 45 минути,като много.
1
0
Мария Пенева
Мария Пенева
15.02.2013 15:40
Всичко, което съм сготвила от този сайт е перфектно
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв