Парфе с Орео, шоколад и ягоди

06/07/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Не сме сигурни дали, ако излапаме три парчета от тази вкусотия, ще надебелеем, но сме склонни да рискуваме "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо812
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • блат - 1 бр. какаов
  • сметана - 350 мл сладкарска
  • заквасена сметана - 600 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • желатин - 2 бр.
  • ягоди - 500 г
  • бисквити - 12 бр.
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма с размери 24-26 см. Разбийте сметаната с пудрата захар. Към нея прибавете заквасената сметана и желатина (предварително накиснат в студена вода и разтворен на водна баня).

Разбъркайте внимателно. В ринг поставете блата и леко го сиропирайте. Изсипете една част от крема, поръсете с нарязани на парченца ягоди.

Покрийте пак с крем и поръсете с натрошени бисквитки (7-8бр). Пак крем, парченца ягоди и завършете с крем. Загладете добре и оставете формата в хладилника за една нощ. Загрейте сметана и към нея добавете шоколада.

Разбъркайте добре, оставете да се охлади. Извадете тортата от хладилника. Освободете я от ринга и я залейте с глазурата. Украсете със сметана (с добавен шоколад), ягоди и парченца Орео.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар