Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Хляб с маслини и сирена

Хляб с маслини и сирена

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Хляб с маслини и сирена
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 1бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • маслини - 15 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сирена - 150 г меки
  • подправки
  • сол - 1 ч.л.
  • риган
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се слага в киселото мляко за 15 мин. докато шупне. След като минат 15 минути постепенно се прибавят всички съставки докато не стане меко тесто.

Маслините са нарязани на парчета, а за по-силен аромат е препоръчително да се използват поне 2 различни вида меко сирене. Подходящи са ементал, бри, синьо сирене, чедър, гауда. Сложете, това което вие най-харесвате.

Оформяте тестото в продълговата форма като за хляб и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: