Кифлички с мая

20/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
"Харесваме изпитани рецепти за кифлички. Разбира се, повече харесваме готови кифлички, които някой друг е приготвил "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции32 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 047
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая - 1 кубче (42 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - към 125 мл
  • брашно - около 1 кг, за омесването
  • сирене - 300 г
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте леко прясното мляко и разтворете в него разтрошената мая, захарта, брашното, содата и солта. Оставете да втаса 15 минути или докато започне да се надига и да образува бели шупли. Загрейте фурната на 180 градуса. На тънка струйка добавете олиото, като бъркате непрекъснато и отново оставете да втаса за 15 минути.

Пресейте брашното за омесването на тестото. При непрекъснато бъркане започнете да го добавяте към втасалата смес. Щом се сгъсти тестото, го преместете на набрашнен плот и замесете на ръка с останалото брашно.

Трябва да се получи меко и гладко тесто, леко лепнещо. Разделете го на 4 топки, а всяка топка разточете на кора около 5 мм върху набрашнен плот. От всяка кора изрежете като слънчеви лъчи 8 високобедрени триъгълници.

В основата им поставяйте малко натрошено сирене и завийте кифличките. Подреждайте ги в голяма тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги обилно с олио и ги изпечете до приятен загар. По желание може да поръсите със сусам, мак. Получават се около 32 кифлички.

подобни рецепти тук

5 11
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

цветиф
цветиф
30.11.2013 18:45
страхотни се получиха кифличките и с мармалад стават супер!
0
0
Бони
Бони
16.02.2013 14:08
наистина тестото стана много сладко
1
0
мони
мони
10.02.2013 23:06
рецептата е страхотна, кифличките станаха уникални. препоръчвам ви ги опитайте, много са вкусни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв