Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с шоколадова заливка

Еклери с шоколадова заливка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Еклери с шоколадова заливка1 / 6
07/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - около 200 г
  • яйца - 4 бр. големи
  • масло - 150 г
  • вода - 140 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • за крема
  • прясно мляко - 200 мл
  • маскарпоне - 600 г
  • ванилова захар - 2 пакетчета
  • за заливката
  • шоколад - 250 г готварски
  • масло - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ дълбок съд загряваме на слаб огън маслото, млякото и водата. Овкусяваме с подправките и започваме да бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Когато млякото заври, го отдръпваме от котлона и на тънка струя прибавяме брашното, като продължаваме да бъркаме.

Оставяме сместа да поизстине, след което прибавяме разбитите предварително яйца и бакпулвера. Разбъркваме всичко още веднъж много добре и от полученото тесто с помощта на пош шприцоваме еклерчета върху тава, покрита с хартия за печене.

Печем в умерена фурна, докато еклерчетата придобият златист оттенък. След това ги охлаждаме добре и ги пълним с шприц с крем от разбити заедно прясно мляко, маскарпоне и ванилова захар. Приберете напълнените еклерчета за 3 часа в хладилника.

Преди да ги извадите, пригответе заливката за тях, като загреете масло на слаб огън и прибавите начупения шоколад. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Оставете я да поизстине малко и с нея полейте еклерчетата. Поръсете с кокосови стърготини и върнете на хладно или поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: