Малиново парфе

07/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Разправят, че едно време Парфето е било супермодерно...Според нас то никога не трябва да излиза от мода "
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 020
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:
Разбиваме белтъците на сняг със захарта и започваме да прибавяме жълтъците един по един, разбъркваме и тях и добавяме брашното лъжица по лъжица и бакпулвера.

Изсипваме сместа във форма за печене, предварително застлана с намаслена хартия за печене и печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, като проверяваме с клечка. Вадим и охлаждаме блата.

За парфето:
В купа разбъркваме целите почистени малини заедно с разбитите с тел кисело мляко, сметана и захар.

Към получена смес добавяме предварително разтворения, набъбнал и втечнен желатин и веднага разбъркваме.

Така приготвената смес изсипваме върху блата в тортена форма и оставяме да се охлади за поне 6 часа. Украсяваме с цели малини и сервираме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар