Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с кайма и сос Болонезе

Пица с кайма и сос Болонезе

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пица с кайма и сос Болонезе
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
20/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Вариациите на тема най-вкусна и сочна пица продължават с това ужасно вкусно предложение на Добринка за пица с кайма и сос Болонезе."

Необходими Продукти

  • тесто - 250 г за пица
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 500 г
  • сол
  • захар - 1 ч.л
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер
  • босилек
  • царевица - 50 г
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • домати - 1 бр
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата в малко олио. Добавете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. Към тях добавете нарязаните на кубчета домати.

Налейте виното и оставете соса да се вари, докато остане само на мазнина.

Добавете подправките и захарта. Разстелете тестото в подходяща тавичка.

Върху него разпределете доматения сос, поръсете с царевицата и маслинките.

Наредете резенчета домати и запечете на 200 градуса за 15 минути.

Извадете от фурната, поръсете с кашкавал и върнете обратно да се допече пицата.

Пицата с кайма и сос Болонезе е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: