Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Барбойник

Барбойник

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Барбойник1 / 2
09/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
"На някои места май му викат Картофник Опитвали ли сте го досега?"

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г готово
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • сухи чушки - 1 бр., червена
  • картофи - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 3 стръка, наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио задушаваме наситнения лук и праза, след като омекнат, прибавяме начупената чушка и разбъркваме.

Белим и режем картофа на тънки резени, които редим в тенджерата върху лука, заливаме с вода, така че да покрие картофите.

Поръсваме със сол, черен и червен пипер, чубрица и наситнения магданоз. Готвим за 10 минути и оставяме да се охлади.

В намаслена тава разстиламе половината от тестото, поставяме плънката и покриваме с другата половина тесто.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесва идеята , хубаво е , че има и готово тесто ,голямо улеснение,вкусно
09.07.2016 20:48
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Страхотен е,само че тестото си е мое производство.
09.07.2016 19:23