Постни лозови сармички с ориз

07/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 378
  • Преглеждания за месеца271
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лозови листа - пресни, по - нежни
  • ориз - 1 ½ ч.ч.
  • лук – 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • копър – 1 връзка
  • лимони – 1/2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лозовите листа, като отделяме няколко по-малки и нежни. Попарваме големите листа с вряла посолена вода за 4-5 минути.

Нарязваме лука и го запържваме до прозрачност с малко олио. Измиваме ориза и го сипваме при лука. Нарязваме на ситно нежните листа и ги сипваме в тигана. Пържим, като бъркаме 5-6 минути и добавяме 2 ч.ч. топла вода. Готвим, докато водата се поеме от ориза. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязваме на ситно копъра и го разбъркваме с ориза.

Завиваме сармички в лозовите листа и ги нареждаме в тенджера постлана с няколко листа. Притискаме с чиния и наливаме гореща вода до ръба на чинията.

Изцеждаме сока на половин лимон и го наливаме в тенджерата. Варим първо на по силен огън и после на по слаб, докато водата се поеме от сармичките. Сервираме топли или студени.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар