Шницели от тиквичка, патладжан и картофи

07/07/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Австрийците мога да си вземат виенския шницел и да ходят да си слушат Моцарт, защото шницелът на Илияна от тиквичка, патладжани и картофи буквално го удря в земята Опитайте и ще разберете, че не говорим празни приказки "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 482
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичката, белим и нарязваме по дължина на 3-4 парчета. При необходимост отстраняваме семената. Тиквичката настъргваме на едро ренде и посоляваме на вкус.

Оставяме за 5-10 минути и отцеждаме хубаво от сока. (Слагам в голяма цедка и притискам с лъжица да се отцеди или отцеждаме с тензух или марля ). Картофите белим и сваряваме. патладжана нарязваме на ситно.

Към отцедените тиквички прибавяме сварените пасирани картофи и нарязан печен и белен патладжан. Добавяме сол на вкус, къри на вкус, нарязан пресен магданоз и 4-5 супени лъжици брашно с набухвател.

Разбъркваме хубаво . От получената гъста, лепкава каша, като си помагаме с лъжици, сипваме в загрято олио и изпържваме шницели. Изваждаме върху салфетка да се отцедят от излишната мазнина.

Поднасяме със заквасена сметана, смесена с черен пипер на вкус, сол на вкус и нарязан ситно пресен копър.Може да добавим и чесън на прах или пасирана скилидка пресен чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар