Гюзлеми по турски с праз

09/07/2016
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 919
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • олио - за намазване на съда
  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч. топла
  • вода - 1 ч.ч. топличка
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • мая - 1/4 кубче
  • за плънката
  • праз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме маята и я разтваряме в малко от водата заедно с щипката захар. Оставяме на топло за кратко. Пресяваме брашното и правим кладенче. Добавяме маята и поръсваме със сол. Объркваме хубаво и започваме да месим.

Трябва да се получи сравнително твърдо тесто. Ако вашето не е такова, го коригирайте, като добавите още брашно. Оставете тестото на топло за половин час и го разделете на няколко топки според желаната от вас големина.

Разточете всяка от тях на кръгла кора. Оставете корите да отдъхнат за малко, а през това време нарежете праза и го задушете за кратко в малко мазнина.

Получената плънка разпределете върху всяка кора и загънете на плоско пликче. Намажете пликчето с олио и го запечете на слаб огън от всички страни, докато гюзлемите придобият златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар