Бисквитена торта в кексова форма

09/07/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Най-сочната и интересна бисквитена торта, която сме приготвяли досега! Опитайте и споделете вашия опит!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 853
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите предварително се начупват на малки парчета. 850 мл прясно мляко се слагат на котлона да заври.

В отделен съд се разбива нишестето със 150 мл прясно мляко и захарта.

Малко преди млякото да заври, се прибавя сместа с нишестето. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти нишестето. След като то е готово, се отстранява от огъня.

Желатинът се приготвя по описанието на самата опаковка начин и се прибавя към нишестето. След това в силиконова форма за кекс се редят малко от начупените бисквити и се изсипва малко от нишестето. Така се редуват бисквити и нишесте, докато свършат.

Бисквитената торта се остава за час-два да поемат бисквитите.След това за около един час се прибира в хладилника.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Petia
Petia
09.02.2017 12:29
Лесна, бърза и вкусна рецепта. А и позволява да импровизираш.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!