Питка със сирене и кашкавал

09/07/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 820
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакет суха
  • брашно - 500 г типово
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл за маята
  • кисело мляко - 50 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • риган - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - за намазване
  • жълтъци - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа. В съд с водата и захарта се разбърква сухата мая и се оставя за 10 минути да шупне. После се добавя в брашното с прясното мляко , киселото мляко, маслото, солта и замесваме тесто.

Оставя се да втаса покрито с кърпа за 1 час в хладилника.

Готовото тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме с натрошено сирене, риган и настърган кашкавал, като се отделя и накрая за поръсване.

Навива се руло, режат се дебели филии. Нареждат се в намазана с олио тавичка. След 10 минути намазвам с разбит жълтък с 1 с.л. олио.

Печем в загрята фурна за 25 минути - да се зачерви. Изважда се и поръсвам с настърган кашкавал. Връща се за 5 минути да се запече само отгоре.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар