Пене ригате с пет сирена и сметана

09/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4288912255
"И да знаете - държим на всички пет вида сирена!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на производителя.

Междувременно запържете за секунди нарязаната на ситно скилидката чесън в загряния зехтин. Ако не обичате чесън в ястието, запържете скилидката, нарязана на 2-3 по-големи парчета, и ги извадете.

Изсипете нарязаните на парчета сирена и бъркайте, докато се смесят и разтопят.

Добавете сметаната и отново разбъркайте, за да се смесят сирената и сметаната добре.

Ако сосът се е сгъстил прекалено, сипете 1 черпак от водата, в която ври пастата.

Отцедете готовата паста и я сипете при сирената. Разбъркайте и пресипете в огнеупорен съд. Посипете с настърган кашкавал и пармезана и запечете на грил за 5 мин. само докато се разтопят сирената.

Украсете с пресен босилек.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Теодора Мещерова
Равни количества мляко и сметана се кипват и към тях се добавят сирената и се бърка до разтапяне
0
0
Теодора Мещерова
Този сос, който сте направили е куатро формаджо- или казано на български четири сирена.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!