Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене ригате с пет сирена и сметана

Пене ригате с пет сирена и сметана

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пене ригате с пет сирена и сметана
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И да знаете - държим на всички пет вида сирена!"

Необходими Продукти

  • пене - 1 пакет от 500 г паста Пенне ригате
  • сметана - 250 мл готварска
  • сирене - 150 г бяло саламурено
  • крема сирене - 150 г
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • пармезан - за поръсване
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1 с.л
  • бял пипер
  • босилек - пресен за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на производителя.

Междувременно запържете за секунди нарязаната на ситно скилидката чесън в загряния зехтин. Ако не обичате чесън в ястието, запържете скилидката, нарязана на 2-3 по-големи парчета, и ги извадете.

Изсипете нарязаните на парчета сирена и бъркайте, докато се смесят и разтопят.

Добавете сметаната и отново разбъркайте, за да се смесят сирената и сметаната добре.

Ако сосът се е сгъстил прекалено, сипете 1 черпак от водата, в която ври пастата.

Отцедете готовата паста и я сипете при сирената. Разбъркайте и пресипете в огнеупорен съд.

Посипете пенето с настърган кашкавал и пармезана и запечете на грил за 5 мин. само докато се разтопят сирената.

Украсете с пресен босилек.

Пене ригате с пет сирена и сметана е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Равни количества мляко и сметана се кипват и към тях се добавят сирената и се бърка до разтапяне
28.09.2016 22:05
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Този сос, който сте направили е куатро формаджо- или казано на български четири сирена.
28.09.2016 22:03