Едновремешните сиренки на баба

09/07/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф707302114
"Вкус от миналото...поредната бабина рецепта, която ни го припомня Да ви е сладко!"
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 275
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • вода - 1 в.ч. хладка
  • прясно мляко - 1 в.ч. хладко
  • мая - 1 бр. течна
  • захар - 4 с.л.
  • олио - 1 в.ч.
  • яйца - 1 бр.+1 жълтък за намазване
  • сол - 2 с.л.
  • брашно - 7 в.ч.
  • сирене - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, прясното мляко и захарта се смесват, добавя се маята и се разбъркват, докато захарта се разтвори напълно. След това се добавят олио, яйце и сол.

Разбъркват се много добре с тел, добавя се натрошено или настъргано сирене, след което се добавя брашното постепенно. Омесва се меко тесто.

Оставя се да втаса около 45 мин. След това се откъсват топки, доовалват се и се нареждат в намаслена тава, намазват се с малко олио и жълтък, и се поставя по малко парченце сирене по средата.

Оставя се да престоят още 20 мин.

След това се пекат във фурна на 190 градуса за 25 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар